General Awareness Quiz for SSC, Railway, Banking, Defence

General Awareness Quiz on Cities and their Nickname: Jan 2021

Q1 Which City is Called as The Golden City of India?

(a)Amritsar
(b)Mumbai
(c)Tamil Nadu
(d)Cochin
(e) Pune

View Answer

S1.Ans(a)
Sol. Amritsar is known as the Golden City of India.


Q2 Which city is known as City of Seven islands?

(a)Kolkata
(b)Ahmedabad
(c)Mumbai
(d)Lucknow
(e)Delhi

View Answer

S2.Ans(c)
Sol. 
Mumbai is known as City of Seven Islands.


Q3 Which City is called as Electronic City?

(a)Mumbai
(b)Bangalore
(c)Chennai
(d)Pune
(e)Hyderabad

View Answer

S3.Ans(b)
Sol. 
Bangalore City is called as Electronic City.


Q4 Which city is known as Boston of India?

(a)Ahmedabad
(b)Hyderabad
(c)Aurangabad
(d)Mumbai
(e)Gujrat

View Answer

S4.Ans(a)
Sol. 
Ahmedabad city is known as Boston of India.


Q5 What is the nick Name of Andhra Pradesh?

(a)City of Castles
(b)City of Temples
(c)Seven islands
(d)Egg Bowl of Asia
(e)None of these

View Answer

S5.Ans(d)
Sol. 
The nickname of Andhra Pradesh is Egg Bowl of Asia.


Q6 Nickname of Varanasi is________.

(a)Heaven of India
(b)City of Temples
(c)Twin City
(d)Pink City
(e)None of these

View Answer

S6.Ans(b)
Sol. The nickname of Varanasi is the City of Temples.


Q7 Which city is known as Steel City of India?

(a)Gwalior
(b)Bhilai
(c)Jamshedpur
(d)Cochin
(e)Varanasi

View Answer

S7.Ans(a)
Sol. The Steel City of India is Jamshedpur.


Q8 Which city is known as Manchester of the South?

(a)Coimbatore
(b)Kochi
(c)Madurai
(d)Varanasi
(e) None

View Answer

S8.Ans(a)
Sol. 
Coimbatore City is known as the Manchester of the South.


Q9 Nickname of Lucknow is_______.

(a)City of buildings
(b)Venice Of East
(c)Old Ganga
(d)City of Nawabs
(e)City of festivals

View Answer

S9.Ans(d)
Sol. The nickname of Lucknow is the City of Nawabs.


Q10 Which place is known as Queen of the Mountains?

(a)Mussoorie
(b)Delhi
(c)Varanasi
(d)Ooty
(e)None

View Answer

S10.Ans(a)
Sol. Mussoorie is known as Queen of the Mountains.


Q11 Which city is called as City of Festivals?

(a)Varanasi
(b)Madurai
(c)Chennai
(d)Ramanathapuram
(e)None of these

View Answer

S11.Ans(b)
Sol. Madurai is called a City of Festivals.


Q12 Which City is Called as Abode of God?

(a)Kanpur
(b)Bangalore
(c)Varanasi
(d)Kashmir
(e)Allahabad

View Answer

S12.Ans(e)
Sol. 
Allahabad is Called as Abode of God.


Q13 Which city is known as the City of Lakes?

(a)Sri Nagar
(b)Gandhi Nagar
(c)Pune
(d)Chandigarh
(e)Rajasthan

View Answer

S13.Ans(a)
Sol. Sri Nagar is known as City of Lakes.


Q14 Which place is known as City of Weavers?

(a)Ludhiana
(b)Malabar
(c)Sabarmati
(d)Panipat
(e)None of the above

View Answer

S14.Ans(d)
Sol. Panipat is known as City of Weavers.


Q15 Which city is known as Pink City?

(a)Kolkata
(b)Jaipur
(c)Hyderabad
(d)Pune
(e)Mumbai

View Answer

S15.Ans(b)
Sol. Jaipur is known as Pink City.


 1 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.