General Awareness Quiz for SSC, Railway, Banking, Defence

General Awareness Quiz on States and their Minister: Jan 2021

Q1. Who is the chief minister in Andhra Pradesh?

(a)Y. S. Jagan Mohan Reddy
(b)Pinarayi Vijayan
(c)Edapaddi K. Palaniswami
(d)B. S. Yediyurappa
(e)None of the above

View Answer

S1.Ans(a)
Sol. Chief minister of Andhra Pradesh is Y. S. Jagan Mohan Reddy.


Q2. Phagu Chauhan is the Governor of which state?

(a)Jharkhand
(b)Gujarat
(c)Bihar
(d)Haryana
(e)Goa

View Answer

S2.Ans(c)
Sol. Phagu Chauhan is the Governor of Bihar state.


Q3. Satyadev Narayan Arya is the Governor of which state?

(a)Delhi
(b)Punjab
(c)Chandigarh
(d)Haryana
(e)None of these

View Answer

S3.Ans(d)
Sol.Satyadev Narayan Arya is the Governor of Haryana.


Q4. Who is the Chief Minister of Haryana?

(a)Manohar Lal Khattar
(b)Pramod Sawant
(c)Bhupesh Bhagel
(d)Sarbananda Sonowal
(e)None of the above

View Answer

S4.Ans(a)
Sol. Manohar Lal Khattar is the chief Minister of Haryana.


Q5. Who is the Governor and Chief Minister of Gujrat?

(a)Draupadi Marmu, Hemant Soren
(b)Bhagat Singh Koshyari, Pramod Sawant
(c)Bandaru Dattatreya, Jai Ram Thakur
(d)Acharya Devvrat, Vijay Rupani
(e)None of these

View Answer

S5.Ans(d)
Sol. The Governor of Gujrat is Acharya Devvrat and Its Chief Minister is Vijay Rupani.


Q6. Satya Pal Malik is The Governor of which state?

(a)Manipur
(b)Meghalaya
(c)Mizoram
(d)Nagaland
(e)None of These

View Answer

S6.Ans(b)
Sol. Satya Pal Malik is The Governor of Meghalaya.


Q7. Who is the Governor of Mizoram?

(a)R. N Ravi
(b)Najma Heptulla
(c)P. S. Sreedharan Pillai
(d)Smriti Irani
(e)Satya Pal Malik

View Answer

S7.Ans(a)
Sol. The Governor of Mizoram is P. S. Sreedharan Pillai.


Q8. Who is the Chief Minister of Odisha?

(a)Zoramthanga
(b)Neiphiu Rio
(c)Naveen Patnaik
(d)Prem Singh Tamang
(e)None

View Answer

S8.Ans(c)
Sol. The Chief Minister of Odisha is Naveen Patnaik.


Q9. Vajubhai Rudabhai Vala Governor of which state?

(a)Karnataka
(b)Kerala
(c)Maharashtra
(d)Tamil Nadu
(e)Telangana

View Answer

S9.Ans(a)
Sol. Vajubhai Rudabhai Vala is the Governor of Karnataka.


Q10. Who is the governor of West Bengal?

(a)VP Singh Badnore
(b)Kalraj Mishra
(c)Ganga Prasad
(d)Jagdeep Dhankar
(e)None of the above

View Answer

S10.Ans(d)
Sol. The governor of West Bengal is Jagdeep Dhankar.


Q11. Anandiben Patel is the governor of which state?

(a)Goa
(b)Maharastra
(c)Gujarat
(d)Madhya Pradesh
(e)Uttar Pradesh

View Answer

S11.Ans(e)
Sol. Anandiben Patel is the governor of Uttar Pradesh state.


Q12. Who is the Governor and Chief Minister of Tamil Nadu?

(a)Dr Tamilisai Soundararajan, K. Chandrashekhar Rao
(b)Banwarilal Purohit, Edapaddi K. Palaniswam
(c)Arif Mohammed Khan, Pinarayi Vijayan
(d) Vajubhai Rudabhai Vala, B. S. Yediyurappa
(e)None of these

View Answer

S12.Ans(b)
Sol. The Governor of Tamil Nadu is Banwarilal Purohit and Its Chief Minister is Edapaddi K. Palaniswam.


Q13. Hemant Soren is the Chief Minister of Which the following State?

(a)Chhattisgarh
(b)Uttarakhand
(c)Jharkhand
(d)Bihar
(e)Assam

View Answer

S13.Ans(c)
Sol. Hemant Soren is the Chief Minister of Jharkhand.


Q14. Who is the present governor And Chief Minister of Madhya Pradesh?

(a)Anandiben Patel, Shivraj Singh Chouhan
(b)Lalji Tondon, Kamal Nath
(c)Ram Naresh Yadav, Babulal Gaur
(d)Rameshwar Thakur, Umma Bharti
(e)None of these

View Answer

S14.Ans(a)
Sol. The present governor of Madhya Pradesh is Anandiben Patel And Chief Minister is Shivraj Singh Chouhan.


Q15. Who is the present Chief Minister of Nagaland?

(a)T.R. Zeliang
(b)Neiphiu Rio
(c)Shurhozelie Liezietsu
(d)K.L. Chishi
(e)None of the above

View Answer

S15.Ans(b)
Sol. The present Chief Minister of Nagaland is Neiphiu Rio.


 93 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.